P A T T E R N S  O F  E B B  A N D  F L O W

Twaalf internationale studenten van ArtScience, Sonologie en Compositie uit Den Haag verblijven een week lang aan de kustzone in Almere Poort. Deze eerste editie van de StrandLAB winterschool, waarbij het werken in de buitenruimte centraal staat, maakt onderdeel uit van het interdisciplinaireBachelor- en Masterprogramma van de ArtScience Interfaculteit. Docenten Cocky Eek en Kasper van der Horst begeleiden de studenten.

De ‘uitvinderachtige’ studenten aan de Interfaculty werken op het grensvlak van kunst en recente ontwikkelingen in wetenschap en technologie. Tijdens deze winterschool in Almere focussen ze in het bijzonder op de elementen en patronen van de natuur. Hoe leiden de bewegingen van wind, water en zand tot een compositie of installatie? Projecten van studenten van ArtScience vinden veelal hun weg naar festivals of leiden tot samenwerkingen zoals met het festival Into the Great Wide Open. Eerder werkten Cocky Eek en studenten wekenlang met de natuurelementen bij de Zandmotor op het strand van Den Haag.

De winterschool en de samenwerking met de ArtScience Interfaculty is een van de initiatieven waarmee StrandLAB Almere test hoe het culturele profiel van Kustzone Almere Poort kan worden versterkt. In samenwerking met Marina Parcs overnachten de studenten en docenten in huisjes aan de steigers op het water in Marina Muiderzand. 

Comments

Popular posts from this blog